Menu

Over ons

Verantwoord ondernemen

Buena Vista Beach Club is in 2013 verkozen tot de meest duurzame strandtent van Nederland. Deze titel hebben wij niet zomaar verkregen. Elk seizoen kijken wij opnieuw naar hoe we bij kunnen dragen aan een gezondere wereld dan die waar we vandaag de dag in leven. Dit klinkt heel zwaar, maar met een beetje creativiteit komen hier hele leuke dingen uit en kunnen wij steeds meer verantwoord ondernemen.

Een aantal seizoenen geleden zijn wij begonnen door zonnepanelen op ons dak te plaatsen waardoor we groene energie kunnen opwekken. Dit hebben wij gedaan in samenwerking met Energy Guards. Maar daar bleef het natuurlijk niet bij! Later is hier een ‘groen dak’ bijgekomen. We horen je denken.. Nee, dit is geen grasveld.. Dit zijn sedumplantjes, ook wel vetplantjes genoemd. We hebben deze geplaatst boven onze keuken. De plantjes vangen fijnstof op waardoor de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Ook zorgen ze voor een betere isolatie waardoor we minder hoeven te stoken tijdens de koude dagen op het strand.

Verder zijn we elk seizoen weer druk bezig met onze menukaart. Deze is opgebouwd uit natuurlijke en verantwoorde streekproducten. Ook proberen we zoveel mogelijk aandacht te geven aan de biologische keuken.

WhatsApp chat