Buena Vista Beach Club is in 2013 verkozen tot de meest duurzame strandtent van Nederland. Deze titel hebben wij niet zomaar verkregen. Eelk seizoen kijken wij opnieuw naar hoe we bij kunnen dragen aan een gezondere wereld dan die waar we vandaag de dag in leven. Dit klinkt heel zwaar, maar met een beetje creativiteit komen hier hele leuke dingen uit en kunnen wij steeds meer verantwoord ondernemen.

Een aantal seizoenen geleden zijn wij begonnen door zonnepanelen op ons dak te plaatsen waardoor we groene energie kunnen opwekken. Dit hebben wij gedaan in samenwerking met Energy Guards. Maar daar bleef het natuurlijk niet bij! Later is hier een ‘groen dak’ bijgekomen. We horen je denken.. Nee, dit is geen grasveld.. Dit zijn sedumplantjes, ook wel vetplantjes genoemd. We hebben deze geplaatst boven onze keuken. De plantjes vangen fijnstof op waardoor de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Ook zorgen ze voor een betere isolatie waardoor we minder hoeven te stoken tijdens de koude dagen op het strand.

_DSC1459groen dak 1 groen dak
 

 

 

 
Sinds vorig seizoen kunnen wij met trots zeggen dat we nu ook klimaatneutrale evenementen
aanbieden voor onze gasten. Dit kan al georganiseerd worden vanaf een teamuitje met 10 personen.
Maar wat houdt dit nou precies in? Tijdens jouw dag aan het strand – bedrijfsfeest, bruiloft of
borrel – heb je te maken met een co2 uitstoot die jullie genereren door wat jullie aan het doen zijn.
Bijvoorbeeld lekker BBQ’en, een Expeditie Robinson of een vergadering. Deze co2 uitstoot kunnen
wij berekenen aan de hand van een footprint. Uit de footprint komt een bedrag welk wij meenemen
in de offerte. Dit bedrag doneren wij aan het Fair Climate Fund. Zij steunen hiermee het Chulika
Project in India. Kort uitgelegd zorgen zij door jouw bijdrage voor betere houtovens aan gezinnen in India. Hierdoor verminderen zij – en dus jij – de uitstoot van schadelijke gassen en kan je verantwoord genieten van jouw event! Wil je meer weten over dit goede doel? Klik hier.

Chulika-stovefair climate 2India-300x198
 

 

 
 

Verder zijn we elk seizoen weer druk bezig met onze menukaart. Deze is opgebouwd uit natuurlijke en verantwoorde streekproducten. Ook proberen we zoveel mogelijk aandacht te geven aan de biologische keuken.